20 Mart 2014 Perşembe

Tereyağlı Karides Güveç

Herkese merhabalar,
Bugün sizlerle deniz ürünleri sevenler için bir tarif paylaşmak istiyorum. Bodrumlu biri olarak, tahmin edeceğiniz üzerine her türlü deniz ürününü çok seviyorum ve sık sık da yapıyorum. Karides güveç ise eşimle benim favorimlerim arasında.
Tarifimden önce karidesin faydalarından bahsetmek istiyorum. 
  • Karides, omega - 3 diye tabir edilen elzem yağ asitlerinden EPA ve DHA açısından iyi bir kaynaktır.  
  • Düşük yağ içeriği açısından, zayıflama diyeti uygulayanlar için de son derece uygun, lezzetli, kolay hazırlanabilir, yüksek besin değerine sahip bir besin maddesidir. 
  • Karides selenyum minerali açısından oldukça zengindir. Selenyum kanser ve bu tarz ciddi hastalıklara sebebiyet veren maddeleri etkisiz hale getirir.
  • İyi bir D vitamini kaynağı olan karides dişlerin ve kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur. Ayrıca kalsiyum ve fosfor dengesini de sağlar.
  • Karides düşük kalorili bir protein kaynağıdır.
Malzemeler:
500 gram karides 
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı salça
1 diş sarımsak
Tuz, toz kırmızı biber
Rendelenmiş kaşar peynir
  • Öncelikle karideslerinizi bir tavada tereyağ, salça ve rendelenmiş sarımsakla soteleyin.
  • Sotelediğiniz karidesleri güveç kaplarına alın, üzerlerine çok az tereyağ koyun, üzerine de rendelenmiş kaşar peynirini koyun.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına sürün. Peynirler kızarana kadar pişirin. Derece fırından fırına değişiklik gösterebiliyor. Siz yemeklerinizi hangi derecede pişiriyorsanız o dereceye sürmeniz en güzel sonucu verecektir. Afiyet olsun :)

 * Eğer temizlenmiş ve dondurulmuş karides kullancaksanız bu işlemleri direk uygulayabilirsiniz. Fakat, karidesiniz kabukluysa önce 10 dakika haşlayın, daha sonra kabuklarını soyarak soteleme işlemine geçin.

Sevgiler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder